2014. okt 23.

Mi a trendi?

írta: Mátészalkaleaks
Mi a trendi?

Egy archív, de örök érvényű vélemény cikk a mai nemzedékről

Van gyermeked? Figyeled a viselkedését? Nyitott szemmel jársz?

 

Az utcákon járva-kelve, ott sok gyermeket látva,  sokszor elgondolkodok azon, hogy vajon milyen felnőttek lesznek a mostani felnövekvő gyerekekből?

 

Többségüknek silány az értékrendje, nem igazán sportolnak, közösségbe nem járnak és nagy hányaduk csak a számítógép előtt gubbaszt szabadidejében. Nem akarok ócska szövegekkel előrukkolni, mint például: bezzeg a mi időnkben…

 

Bár én csak harminc éves múltam, de az én értékrendemmel is merően ellentétesek azok a viselkedési formák, amelyek a most felnövekvő generáció egy részét jellemzik. Sok szülőt hallok arról, hogy kezelhetetlen a gyermeke, vissza beszél, kioktat és nem igazán érdeklődik semmi iránt.

 

Az idősebb generációkkal beszélgetve is levontam néhány következtetést. Véleményem szerint, ők még nehezebben veszik tudomásul azt a tényt, mely szerint a felcseperedő nemzedékek már ezt a modern, senkivel és semmivel nem foglalkozó stílust sajátítják el.

Régebben, még úgy gondolkodtak a felelős családtervezést fontolgatók, hogy kettő, esetleg három gyermekük lesz, mert bíztak abban, hogy a felnőtté váló utód majd egyfajta támasza lesz „öregecske” szüleinek. Mára, ez már csak illúzió. Az idősebb generáció legtöbbször csak nyűg a gyermekeknek, és maximum csak addig tartanak a mézes-mázas szavak és a gondoskodás, ami jön a nyugdíj. Hová fajult a világ? 

 

De ne is csodálkozzunk azon, hogy ilyen kiégettek, fásultak, enerváltak a gyermekek. A televízió és a számítógép előtt ülve, semmilyen normális inger nem éri őket. Valóságshow-k adásain és a különböző számítógépes  játékokon felnőve, nem érik normális impulzusok a felnövekvő generációt. Sok gyermek napi életét figyelemmel kísérve, tanulás után csak az Interneten való játék szerepel a repertoárban, ahol haverjaikkal „beszélgetnek”,együtt ütik el az időt, ahelyett, hogy személyesen beszélgetnének.

 

Olyan nagy dolog lenne, ha a szoba melege helyett a friss levegőn játszanának, ott beszélgetnének és nem csak illúziókat kergetnének?

gyerek

Szólj hozzá

vélemény gyerekek trendi